zondag 27 september 2009

Minor Huiselijk Geweld

Wow ik ben alweer 4 weken met school bezig, al voelt het niet zo. Mijn minor Huiselijk Geweld beslaat namelijk maar 1,5 dag per week. Opzich is het wel een full-time studie, maar ik heb geloof ik wat opstart- en motivatieproblemen. Het voelt dus nog een beetje als vakantie, heerlijk eigenlijk!
Mijn minor is verder wel erg interessant. De eerste week was het vooral heftig, en vol ongeloof hoorde ik aan wat er allemaal achter de voordeur kan gebeuren, en hoeveel het eigenlijk voorkomt! Ik schrok er eigenlijk best wel van. Nu, na 4 weken dus, lijkt het erop dat ik er een beetje aan ga wennen. Klinkt raar, eigenlijk zou je denken dat je nooit aan heftige verhalen over Huiselijk Geweld gaat wennen, maar toch is het zo. We hebben er op school al hele discussies en gesprekken over gehad, wat maakt het dat deze heftigheid toch "normaal" gaat worden? Naja, normaal, dat wordt het misschien nooit, maar ik schrik er eigenlijk ook niet meer van. Toch apart. Gevallen als "het Maasmeisje", Savanna, dwanghuwelijken, eerwraak, kindermishandeling, partnergeweld en loverboys horen allemaal onder Huiselijk Geweld.
Verder ben ik blij dat ik voor deze minor heb gekozen, ik denk dat er te weinig hulpverleners zijn die in dit specifieke probleem gespecialiseerd zijn. Terwijl het zo'n groot probleem is! Het is namelijk doodsoorzaak nummer 2 in Nederland (na auto-ongelukken). Pas in 2002 is dit grote probleem onder de aandacht gekomen in de 2e kamer, onder het motto: "Privé Geweld, Publieke Zaak". Een goeie zaak naar mijn mening, maar veel te laat.
Nu ik deze minor volg kom ik steeds meer gevallen van Huiselijk Geweld tegen, groot of klein, in het openbaar of in mijn vriendenkring en zelfs op internet!
Het lijkt erop dat ik er nu pas bewust van ben, dat ik het nu pas om me heen zie gebeuren, een eye opener blijkbaar!
Hmmmm, maar weer eens aan de studie! =)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten